MT 3x1,5 kábel (H05VV-F) MTK sodrott réz vezeték fehér

Cikkszám: Cable 000090_100
Online ár
269 Ft / fm
Bruttó ár összesen:
..........
Nettó ár összesen:
........ + ÁFA
...
Készleten
Gyártó
Prysmian-Nkt
Prysmian-Nkt
MT 3x1,5 kábel (H05VV-F) MTK sodrott réz vezeték fehér
Termék leírás

MT 3x1,5 kábel (H05VV-F) MTK sodrott réz vezeték fehér (100m).

MT kábel 3×1,5 mm2 (H05VV-F) PVC műanyag köpenyű, PVC műanyag érszigetelésű, 3 egymástól külön elszigetelt sodrott elemi szálakat tartalmazó réz vezeték.
Az MT (H05VV-F) sodrott réz kábel alkalmazása elsősorban kis és közepes mechanikai igénybevételű helyeken, háztartásokban, irodákban történik. A sodrott réz vezeték hajlékony tulajdonsága miatt könnyebb vele szerelni, mint egy tömör, merev réz kábel csatlakozását elkészíteni. Egyetlen hátránya, hogy általában érvéghüvelyezni kell a réz ereket bekötés előtt. A réz villanyvezeték nem alkalmas szabadban vagy ipari üzemekben való fektetésre. Ilyen esetekben az MT sodrott réz kábel szerelésekor érdemes azt villamossági védőcsőbe húzni. A flexibilis gégecső vagy a merev MÜ cső tökéletes mechanikai védelmet nyújt és a hajlékony réz vezeték köpeny része nem tud sérülni.

Kábel keresztmetszet: 3×1,5 mm2
Szín: fehér
Erek színjelzése: 1db barna, 1 db kék és 1 db zöld/sárga ér
Szigetelés: 300/500V
Kiszerelés: 100m/tekercs
Külső átmérő: ~8mm


MT kábel felhasználása (Mire jó az MT vezeték?):

Kis és közepes mechanikai igénybevételekre használható, flexibilis bekötésekhez, különféle gépekhez. Vizes, nedves helyiségekbe korlátozottan alkalmas, vízbe tartósan nem meríthető, azaz többnyire otthonokban, konyhákban és irodaterületeken használatosak.


MT kábel jelentése (Mi is az MT pontosan?):

PVC műanyag köpenyű, PVC műanyag érszigetelésű, egymástól külön elszigetelt sodrott elemi szálakat tartalmazó réz vezeték.
Felépítése:
1. finoman sodrott rézvezető,
2. PVC érszigetelés (színezett erek),
3. PVC külső köpeny.
Többnyire fehér vagy fekete színű.


MT vagy MBCU (Melyiket válasszam?)?:

Az MT és MBCU kábelek közötti legnagyobb különbség a kábelek hajlékonyságát meghatározó tömör vagy sodrott erezet. MT kábelek esetében a finom szövésű vékony rézvezetők miatt a kábel hajlékonyabb, rugalmasabb, hosszabb távon is képes elviselni a folyamatos mozgást (pl. fűnyíró hosszabbítók, műszaki cikkek tápkábelei), felhasználásához sok esetben érvéghüvely szükséges. MBCU kábelek esetében teljesen tömör erekről lévén szó, a kábel merevebb, a meghajlított alakot bizonyos mértékig képes megtartani, kevésbé alkalmas mozgásra, leginkább fix bekötésekre használható. Érvéghüvely használata MBCU esetében nem szükséges.


Milyen vezetéket válasszak a lakásba?:

A lakóterek, konyhák és irodák, valamint a háztartási készülékek, beleértve a párás helyiségeket, közepes igénybevétel mellett (például mosógépek és hűtőgépek esetén), valamint főző- és fűtőberendezésekhez is alkalmasak, feltéve, hogy nem érintkeznek forró felületekkel és nincsenek kitéve hősugárzásnak. Azonban nem ajánlott szabadtéri használatra, ipari vagy mezőgazdasági épületekben, és nem használható ipari hordozható szerszámokhoz. Falba történő telepítésre is alkalmas de erre a célra inkább MCU és MBCU vezeték ajánlott.


További információk:

Hőmérséklet tartomány, ha a kábel rögzítve: -5°C-tól +60 °C-ig, mozgatva: 5°C-tól +70 °C-ig.
Nagyon jól használható berendezések bekötésére, de akár tömített szerelésnél is, hiszen kör keresztmetszete révén a gyárilag erre tervezett tömszelencék teljesen körbe tudják fogni, kizárva az IP védelemben jól definiált osztályoknak megfelelően a port és a párát, vizet.
Ígény szerint méretre szabható.
Használatához sok esetben érvéghüvely szükséges.

Villanyszerelési Anyagok boltja – Villamossági kis- és nagykereskedelem Debrecenben.

A villamossági bolt és szaküzlet örömmel fogadja már meglévő és új vevőit minden hétköznap 7:15-től 16:30 óráig!
A villanyszerelési anyagok bolti raktárkészlete folyamatosan bővül, mind az elektronikai alkatrészek, villanyszerelési anyagok, villamos szerelvények és LED világítástechnikai termékek terén.
2018-ban megnyitott a villamossági webáruház is, így a villamossági üzlet az ország egész területét ki tudja szolgálni, ahol 60.000 Ft feletti vásárlásnál nincs postaköltség.

A webáruházban feltüntetett árak csak a webshopban történő megrendelés esetén érvényesek!

 SimplePay vásárlói tájékoztató

Kapcsolat: OnlineVill.hu +36 30 999-2888 ugyfelszolgalat@onlinevill.hu
OTP-s Bankszámlaszámunk: 11738008-20882291

A termékképek és termék kategória képek az Elektriker Master Kft. tulajdona. A képek eredeti forrás állományával cégünk rendelkezik. A termékképek és termék kategória képek üzleti felhasználása szigorúan tilos.